„Gradištanac“, časopis OŠ „Svetozar Marković“ iz Bačkog Gradišta, proglašen je za najbolji u Srbiji. Povodom prestižne nagrade Biblioteka Bačko Gradište ugostila redakciju školskih novina.

 

 

Mladi novinari predvođeni svojom urednicom i nastavnicom Tatjanom Stojšić predstavili su svoj rad, pričali o nastanku novina, načinu odabira tema, podeli uloga, a i o prestižnoj nagradi koju su nedavno osvojili.

Naime, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Društvo za srpski jezik i književnost, dodelilo je diplomu listu ,,Gradištanac“ za najbolji osnovnoškolski list u Srbiji. Iako su osvojili ovu prestižnu nagradu, i bez toga zaslužuju veliku podršku škole, opštine, i građana, jer oni ne pišu samo o zbivanjima u školi, nego i o istoriji sela, o njenim znamenitim građanima…

Direktor škole Rajko Ðurić izjavio je da mu je veoma drago što su dobili nagradu, da je to bilo za njega veliko iznenađenje, i da je ponosan na svoje učenike, urednicu Stojšić, kao i njene saradnice Anu Stražmešter, asistetkinju urednice i Timeu Imbronjev Hajdu, grafičku i tehničku urednicu lista.

 

 

Jelena Mitrović

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име