Lista Boris Tadić – Nova demokratska stranka – Zeleni, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Zajedno za Srbiju, DZVM, Zajedno za Vojvodinu, Demokratska partija levice Roma, kako su predstavnici tih političkih organizacija rekli, „stavila je tačku na kampanju“ u Bečeju jučerašnjom (11. mart) konvencijom u zgradi opštine Bečej.

 

Skup je otvorio šef izbornog štaba NDS u Bečeju Zvonimir Stankov, koji je rekao da je lista „ozbiljna politička snaga“, te da na izborima 16. marta od glasača očekuje da to i potvrde. Kako je Stankov još naveo, NDS je nova stranka, ali su se opštinski odbori po Srbiji veoma brzo i u velikom broju osnivali, što samo po sebi mnogo govori.

Prema rečima predsednika Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara Arona Čonke, predstojeći izbori su prilika da se građani odluče u kom će se pravcu voditi zemlja. On je istakao da su zajednički ciljevi okupljenih stranaka oko NDS promena ustava, status Vojvodine i decentralizacija.

– Kao kad neko ko ima broj cipela 45, obuje 37, takav je ustav ove zemlje. Zato ga treba menjati, istakao je Čonka.

Konvenciji su, između ostalih, prisustvovali i Tomislav Stantić, predsednik Pokrajinskog odbora Zajedno za Srbiju i Milan Stanimirović iz NDS.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име