Liga socijaldemokrata Vojvodine je najjača stranka građanske opcije u Bečeju i to je činjenica kojom smo veoma zadovoljni, navodi u saopštenju za medije predsednik Opštinskog odbora LSV u Bečeju Ferenc Tot.

-Liga socijaldemokrata Vojvodine zahvaljuje se svim Bečejcima i Bečejkama koji su u nedelju izašli na birališta i iskoristili svoje biračko pravo, a posebno zahvalnost dugujemo onima koji su svoje poverenje u glasovima dali našoj izbornoj listi i time prepoznali doslednost u našem viđenju i sprovodjenju lokalne politike.

Ono što građani od nas mogu da očekuju u narednom periodu je još veća borba da se njihov glas čuje, da nastavljamo snažnu opozicionu borbu, za sve ono što građane tišti bilo da su to mali ili veliki problemi pod znacima navoda. Jedino kako vidimo lokalnu politiku je život nas Bečejaca i to je jedino za šta ćemo se boriti, piše u saopštenju.

Ako možemo da se osvrnemo na sam izborni dan i ono što nas je malo začudilo jeste manja izlaznost nego pre četiri godine kada je opština u pitanju i to u okolnostima kad je sve više nezaposlenih i siromašnih, kada sa svih strana čujete velike jauke na račun vlasti i sprovođenja politike, a onda kad dođe izborni dan, jedini dan kada možete nešto da promenite, onda birači ostanu kod kuće. Sa druge strane, našim izbornim rezultatom na lokalom nivou moramo biti zadovoljni, jer smo jedni od retkih koji su dobili veće poverenje građana u odnosu na prethodne lokalne izbore, zaključuje se u saopštenju.

Izborna lista „Liga Socijaldemokrata Vojvodine – Nenad Čanak“, osvojila je 845 glasova građana opštine Bečej i ujedno se našla na petom mestu prema broju osvojenih glasova. Podsetimo da je četiri izborne liste u Bečeju prešlo cenzus i da će se njihovi kandidati naći u lokalnom parlamentu. Dvadeset i dva mandata osvojila je izborna lista „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“, drugi prema broju osvojenih glasova birača je „Savez Vojvođanskih Mađara – Demokratska Stranka Vojvođanskih Mađara – Stranka Mađarskog Jedinstva -Ištvan Pastor“, njima pripada sedam mandata, potom „Mađarski pokret – za promene! – Dr Tamaš Korhec – DZVM“, odnosno četiri mandata, a Izborna lista „Dosta je bilo – Saša Radulović“, imaće tri odbornička mesta.

Liga socijaldemokrata Vojvodine na lokalnim izborima u Bečeju 2012. godine osvojila je 626 glasova.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име