Iz Lige socijaldemokrata Vojvodine kažu da neće odustati u borbi protiv donošenja Zakona o poljoprivrednom zemljištu, koji se trenutno nalazi u proceduri, ističući da će ukoliko Vlada ne bude imala sluha za izmene, tražiti referendum na kome će građani odlučivati o sudbini Zakona.

Na sinoćnjem (22. decembar) skupu u Domu kulture u Novom Bečeju poslata je takva poruka. Prisutnima su se obratili Nenad Čanak, predsednik LSV, Branislav Bogaroški, potpredsednik LSV i Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej.

– Ovaj koncept po kome se vojvođanske oranice prodaju strancima, ili se sa druge strane, bez ikakve transparentnosti daju u zakup na 30 godina, ukidaju sve šanse za mala i srednja preduzeća i za individualne poljoprivrednike da dođu do zakupa državne zemlje, što veliki broj njih radi već dugi niz godina. To će dovesti do ogromnih socijalnih potresa, istakao je Bogaroški.

Liga socijaldemokrata Vojvodine nastavlja borbu za interese malih i srednjih poljoprivredni gazdinstava u Vojvodini, i to metodama koje čine institucionalni tip borbe, jer će u suprotnom poljoprivrednici ostati bez ikakvih izvora egzistencije istaknuto je na skupu u Novom Bečeju. Događaj u ovoj banatskoj opštini ovakvog tipa, koji je ponovo privukao veliki broj građana, drugi je za samo mesec dana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име