LSV: SVM izbaciti iz vlasti zbog višemilionskih sudskih „brljotina“

0
326

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), Opštinski odbor u Bečeju, traži od Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) „da se dozovu pameti i da iz moralnih razloga napuste vladajuću većinu u opštini Bečej“, kako ne bi, piše u sapštenju, naneli još štete i tako opteretili i ovako osiromašene građanke i građane opštine Bečej.

Reakcija bečejskog odbora LSV usledila je nakon što su pre nekoliko dana čelnici opštine Bečej izvestili javnost o presudi Apelacionog privrednog suda, po kojoj najveća potiska opština mora da plati 40 miliona dinara u sudskom sporu zbog pozajmice za dopremanje mosta koji je 2002. godine trebalo da spoji opštine Bečej i Novi Bečej.

 -Činjenica je da će troškove izgubljenog sudskog spora osetiti građanke i građani opštine Bečej, jer će opština iz budžeta po presudi morati da plati oko 40 miliona dinara. Čelnici opštine su već najavili da će biti primorani da određene investicije, koje su bile planirane za ovu godinu obustave. Tako će neke ulice ostati bez kanalizacione mreže, čija izgradnja je bila predviđena za ovu godinu, i drugih projekata koji su izuzetno bitni za bolji život u opštini Bečej. LSV smatra da je zbog neodgovornih i bahatih političara od kojih je SVM i danas deo vlasti u opštini Bečej izgubljena ogromna šansa za ekonomski i turistički napredak naše opštine. Da je most povezao dve opštine, danas bismo bili interesantniji domaćim i stranim velikim investitorima, lakše bi našli investitora za banju o kojoj već godinama toliko pričamo, stvorili bi idealne uslove za rekreativni i lovni turizam, i na kraju – sprečili bi tiho umiranje dveju opština jer statistika pokazuje da nas je svakim danom sve manje, piše u saopštenju.

Liga traži i da SVM napusti vladajući koaliciju zbog dešavanja u Osnovnoj školi „Šamu Mihalj“ u Bečeju, odnosno sudskog spora zbog kog je krajem prošle godine funkcionisanje te škole dovedeno u pitanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.