Dvadesetčetvorogodišnja Maja Vučurović profesionalno se bavi košarkom od 2009. godine. Tokom kratkog boravka u Srbiji, posetila je i Bečej gde joj je porodica. Belgija, Španija, Češka, Ekvador, Poljska, Češka, samo se neke od zemalja u kojima je ova talentovana sportistkinja trenirala.

U kameru portala MojBečej.rs košarkašica vedrog duha, otkrila je pojedinosti o svojim sportskim počecima. Nostalgija ni njoj nije strana, kao ni većini sportista koji karijere grade van zemlje, trenutno u Češkoj.

Međutim, Belgiju izdvaja zbog standarda, sunčanu Španiju za život, a Poljsku za sport. Našoj sagovornici posebno nedostaje ovdašnja hrana, šetnje i razgovori sa prijateljima. Kako kaže, kasno je počela da se bavi košarkom, te za uzora ne izdvaja niti jedno od svetskih imena. Na pitanje šta je pokreće odgovara da je to želja za pobedom. Vučurovićeva nam dalje objašnjava na koji se to način opušta pred važne sportske događaje. Do sada je veoma ponosna na osvajanje „final four“ – sa Vislom iz Krakova.

Srpska košarkašica i njene saigračice tada su se upisale u istoriju poljskog kluba. Ova devojka ima iza sebe velike uspehe. Ipak, postoji klub koji od malena voli, ali nije imala priliku da brani njegove boje. Maja Vučurović trudi se da veliki deo odmora provede u gradu kraj Tise, jer je za njega mnogo vezana, kako kaže, i dodaje da se uvek seti uspeha ovdašnjih sportista. Na samom kraju razgovora otkrila nam je da rezultatski nastavak sezone neizvestan, ali je jasno da je čeka zahtevna sportska godina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име