Još jedno u nizu priznanja za Marka Novakovića, člana Kajak kanu kluba Bečej, stiglo je od Sportskog saveza Srbije u subotu 18. maja. Svrstan rame uz rame sa Milicom Mandić, Andrijom Prlainovićem, Ivanom Maksimović, Asmirom Kolašincem naš sugrađanin je poneo najviše sportskog priznanje u Srbiji za sve ono što je uradio u protekloj godini.

Novaković je zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu u disciplini K–1 na 200 metara skrenuo pažnju na sebe, a osvajanjem sedmog mesta na letnjim Olimpijskim igrama u Londonu, gde mu je malo sportske sreće falilo da u pravom smislu reči dosegne zvezdane vrhove, zaslužio je „Majsku nagradu“, pored svih priznanja koje je dobio na kraju prošle godine. Sigurno je da je i ova nagrada dokaz dobrog rada u bečejskom klubu pod nadzorom trenera Jožefa Šotija, a takođe je i motiv našem sugrađaninu da nastavi dalje sa uspešnom karijerom.

Kako i priliči ovakvoj svečanosti koja je održana u Domu Narodne skupštine Republike Srbije nagrade najboljim sportistima su uručivali Alisa Marić, ministarka omladine i sporta, Aleksandar Šoštar, predsednik Sportskog saveza Srbije, Nenad Borovčanin, državni sekretar za omladinu i Dragan Atanasov, pomoćnik ministra za sport.

– Počastvovan sam ovom nagradom. Ovo mi je podstrek da istrajem i da ubuduće svoju zemlju dostojno prezentujem u inostranstvu, rekao je tom prilikom kajakaški as iz Bečeja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име