Sanacija objekata Osnovne škole „Zdravko Gložanski“ u Bečeju i Radičeviću trebalo je da bude završena 19. avgusta, međutim, zbog naloga stručnog nadzora majstori, posle više od mesec dana, i dalje rade.

Nedostatke koje uoči nadzor radova, privatni i opštinski, izvođač  je dužan da otkloni. Zbog toga se ponovo uređuje fasada škole, a bilo je i problema sa prokišnjavanjem krova i oluka, kao i sitnijih propusta unutar objekta.

Objekat današnje škole sagrađen je 1870. godine i od tada izolacija zidova nije bila adekvatna, a zbog vlage se oni nakon sanacije teže suše, što je vidljivo i golim okom. Radovi koje je izvodila kragujevačka firma imaju garantni rok od dve godine.

Pored toga, u okviru postupka javne nabavke izvođač je dao bankarsku garanciju koja se u naredne dve godine može aktivirati ukoliko, prema nalogu nadzora, ne otkloni nedostatke u predviđenom roku.

Đaci najveće škole na teritoriji opštine Bečej imaju dobre uslove za rad, kako oni u Bečeju, tako i oni u Radičeviću. Kolektiv škole se, prema rečima direktorke, u potpunosti angažovao. Oni, kao i finansijer radova, iščekuju završetak dugo čekane sanacije objekata.

Vrednost sanacije objekata škole u Bečeju i Radičeviću je oko 30 miliona dinara, a finansira je Ministarstvo privrede i opština Bečej.

Više u TV prilogu

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име