Foto | Južne vesti, Vanja Keser
Foto | Južne vesti, Vanja Keser

Bečejska publika moći će u sredu 1. februara u Gradskom pozorištu Bečej da pogleda novu predstavu Zijaha Sokolovića „Majstorska glumačka radionica“.

„Majstorska glumačka radionica“ je nova predstava Zijaha Sokolovića koja postaje apsolutni hit, ovdašnja publika ima priliku da je vidi među prvima, odmah posle Beča, Zagreba, Mostara, Tuzle i Maribora.

– Gluma je proces u kojem glumac traži „sredstvo” da se njegova emocija ili misao pokažu. To radi glumac. A gledalac to mora „pročitati” tako što će osetiti ili videti to što glumac želi „odglumiti”, pokazati. Svaki glumac u svom glumačkom životu izgradi neki svoj „sistem” po kojem analizira, sklapa, kombinuje „date okolnosti” i posle ih ponavlja u teatru ili filmu i televiziji. Svaki od ovih medija ima svoju logiku i tako se i „sistemi” prilagođavaju potrebama uloge ili scene ili predstave”, kaže, između ostalog, Zijah Sokolović.

Sokolović je jedan je od najcenjenijih glumaca bivše Jugoslavije, a sa monodramom „Međuigre 0 – 24“ pobednik je prošlogodišnjeg, četvrtog Be:femona u Bečeju, zahvaljujući ocenama stručnog žirija.

Predstava „Majstorska glumačka radionica“ počinje u 20 sati, a ulaznica košta 250 dinara.

 

1 KOMENTAR

  1. Mislim da je naziv predstave: Glumac… je glumac… je glumac.
    Po mom mišljenju malo nas je ugnjavio i mislim da je u nekim momentima psovke koristio da izazove smeh, a ne da bi ostavio neki drugi utisak. Dok se jedan deo publike valjao od smeha, drugi deo je čekao da se predstava završi. Ponavljao je neke šale, već prikazane u prethodnoj predstavi. Sve u svemu, posle prve predstave sam imala bolji utisak o njemu. Malo jeftinog bosanskog humora i prostakluka za publiku koja nema mnogo izbora, a sve pod velom umetnosti i jugonostalgije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име