Idén hatvanadik alkalommal rendezték meg Óbecsén a Májusi Játékok elnevezésű nemzetközi fesztivált, amely keretében idén tizennégy gyermek és ifjúsági színjátszó csoport mutatja be tehetségét.

Óbecsén kezdetét vette a 60. Májusi Játékok, a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja, amelyet, mint minden évben az iskolások és óvodások hangos felvonulással nyitottak meg.

Nikola Babin: Nekem tetszik a Májusi Játékok, főként azért mert minden évben beöltözünk valamilyen jelmezbe.

A jubileumi rendezvényen idén 14 előadást mutatnak be, 7 gyermek és 7 ifjúsági előadást, melyek közül idén csupán egy magyar nyelvű színdarab kerül bemutatásra.

Milena Gmijović, tanítónő, Zdravko Gložanski Általános Iskola, Óbecse:

A gyerekek imádják a színelőadásokat. Én az osztályomon belül is sokat foglalkozok a gyerekekkel ilyen téren. Sok drámai szöveget dolgozunk fel, az iskolában, mert úgy hiszem ez fontos, a fejlődésük terén, hogy a későbbiekben is, már felnőtt közönségként különbséget tudjanak tenni a jó és rossz minőségű előadások között, és hogy egyáltalán színházkedvelő személyekké neveledjenek.

Zdravko Petrović, igazgató, Városi Színház, Óbecse

A rendezvénynek az elmúlt tíz évben már nemzetközi jellege van. Mindig büszkék vagyunk arra, hogy milyen sokan vesznek részt ezen a vetélkedőn, és hogy a vendégek elégedetten térnek innen haza. Idén több mint 300 résztvevője lesz a Májusi Játékoknak, a versenyre 13 városból érkezet Szerbia mellett Horvátországból és Bosznia és Hercegovinából is mindeg jön egy-egy előadó csapat.

A színdarabokat a vetélkedő társulatok május 15.-e és 22. – között mutatták be.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име