A Májusi Játékok hétfőn, május 14-én kezdődnek. A gyermek- és ifjúsági színjátszók 61. nemzetközi fesztiváljának megnyitójára 16 órakor kerül sor.

Az idei rendezvényen 13 előadást mutatnak be, 7 gyermek és 6 ifjúsági előadást, melyek közül, a tavalyihoz hasonlóan, idén is csupán egy magyar nyelvű színdarab kerül bemutatásra. Csütörtökön, május 17-én, 10 órai kezdettel az újvidéki Színes Szillánkok Diákszinpad mutatkozik be Karinthy – homage c. előadásával, Figura Terézia rendezésében.

Hommage ‒ annyit jelent, mint tisztelegni valaki előtt. Ezúttal Karinthynek és a mindenkori diáknak szól ez a tisztelgés. A mindenkori diák különböző turpisságokhoz folyamodott régen, és ezt teszi most is. Ezeknek a töredékeknek a bemutatására kerül sor az előadásban, amely feltérképezi az oktatásunk erősségeit és hiányosságait. Felismerheti magát a túl ambiciózus diák, tanár és szülő is. Sok a derű, a móka és a csínytevés, mint ahogyan az a valós életben is lenni szokott. A gyerekek úgy élnek a színpadon, mintha oda születtek volna. Csupa öröm 50 perc ez az előadás!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име