Foto: Arhiva, ilustracija
Foto: Arhiva, ilustracija

Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas da će predloženi rebalans ovogodišnjeg budžeta omogućiti da se uspešno nastavi borba protiv pandemije korona virusa, poveća životni standard gradjana i pospeši privredni rast, čime javni dug neće biti uvećan preko 60 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas na sednici skupštine Srbije, na kojoj je glavna tačka rebalans budžeta, da je država izdvojila 3,5 milijardi evra za izgradnju moderne kanalizacione mreže i prečišćivače otpadnih voda.

Bečej je među prvih šest opština dobija novac za izgradnju kanalizacione mreže i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

Iznos od 77,6 miliona evra biće raspoređen na sledeće opštine: Bačka Palanka, Bečej, Priboj, Veliko Gradište, Babušnica i Bela Palanka, a ugovori sa opštinama se potpisuju u avgustu.

9 KOMENTARA

 1. Dobra vest, nadajmo se da će konačno ceo Bečej i cela Opština dobiti kanalizaciju i pijaću vodu.
  No upada u oči da za to vreme direktor Vodokanala umesto da koliko može već sada pravi kanalizacionu i vodovodnu mrežu, obnavlja bunare i rešava problem lošeg pritiska, u martu 2021 kupuje nov službeni auto na nameštenom tenderu sa naravno samo jednim ponuđačem. Jedan od kriterijuma je bio da auto ima LED svetla , a auto po planu namenjen za potrebe ,,čitača vodomera“. Oni rade svaki dan do 15 h, i Led svetla su ima svakako neohodna! Pitanje je ko će stvarno voziti ovaj skupi auto. Za taj novac mogla su se kupiti dva jeftinija, al drugarski je morao da se kupi baš ovaj! Da nije tako kriterijumi na javnoj nabavci ne bi bili namešteni baš za ovaj auto i bilo bi više ponuda!
  Uz to direktor je sebi napravio restoran, a moja deca i dalje nemaju pijaću vodu i kanalizaciju.

  • Grbiću i Tošiću, koliko je hidropakova i koliko kilometara vodovoda i kanalizacije je moglo da se uradi sa novcem potrošenim za novi službeni auto?

  • Naravno da auto kupuju za sebe i svoja privatna švrćkanja. Pogledajte u Zmaj Jovinoj pored gradilišta novog hotela radnik vodokanala Ferika svakodnevno nakon radnog vremena parkira ispred svoje kuće i koristi za privatne potrebe službeni auto Vodokanala Dachiu Logan karavan. Isto tako Željko Kovačev iz Komunalca ne izlazi iz službenog automobila Volkswagen Up. Auto nakon isteka radnog vremena umesto na parkingu Komunalca ispred zgrade u Rade Stanišića u kojoj dotični živi. Vozikaju se nakon isteka radnog vremena i vikendom… Eto za šta njima trebaju službeni automobili, troškovi goriva u svim JP rastu iz godine u godinu, a sve to o trošku građana!

   • Alo frajeri prvo svima u opštini da dovedete pijaću vodu i kanalizaciju, pa tek onda kupujte službena kola! Jel postoje neki prioriteti? Da li neko kontroliše ova javna preduzeće il ovde svako radi šta hoće?

  • Moja ulica nema kanalizaciju. Svi u komšiluku smo spremni da unapred platimo priključak i sve troškove. Spremni smo i da sami iskopamo i nabavimo cevi. Bili rekli slali dopise,molbe nek kažu kolko treba i plaćamo, al ne, vodokanal neće da radi. Zašto? E to niko ne zna?!

 2. Da li će kanalizaciju dobiti samo Bečej ili i ostala mesta u Opštini? Mi u Gradištu, Petrovom selu, Mileševu, Drljanu, Radičeviću zaboravljeni bez pijaće vode i kanalizacije 2021 godine.

 3. Bitno da su podigli cene vode i kanalizacije pa sad bahato novce umesto u nešto pametno odma u službena kola! Pa i za konkurse direktora JP imaju godinama samo po jednog kandidata. Naravno svog! Sve je kod njih namešteno, na sve strane muljanja i korupcija. Mene samo nervira što narod to sve bez pogovora trpi, a oni to koriste i sve su gori i gori! Da li će ikada neko pošten i stručan voditi ovu opštinu?

 4. Dali ćemo i mi u novom selu dobiti kanalizaciju ili samo gospoda u gradu. Ja se bojim samo da će biti da se uradi kanalizacija u par ulica i da se ostatak para ukrade. Kao i svaki drugi posao. Što se tiče izbora direktora ne samo javnih preduzeća nego i u ostalim firmama sve su to namestanja. Lopov do lopova. Samo sebe gledaju kako će sto pre da se nafatiraju.

 5. Ničine nije večno gorela. Menjale su se vlasti i jači su neočekivano na izborima padali. A kad padnu ovi onda ćemo da vidimo ko je i kako stekao kola, stanove i restorane.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име