Atraktivan nastup novosadskih pankburaša | Foto: Miloš Sadžakov
Atraktivan nastup novosadskih pankburaša | Foto: Miloš Sadžakov

Druge kontrafestivalske večeri pred ovdašnjom publikom nastupili su Bečejci iz grupe Route 66, novobečejsko Skladište 58 i čuveni novosadski „pankburaši” Zbogom Brus Li. Obećavajući repertoar jučerašnjeg programa napunio je baštu Pozorišnog kluba i privukao pažnju naših sugrađana i posetilaca iz okolnih opština, a što je najvažnije – i bečejske omladine.

Veče odlične atmosfere i kvalitetne muzike otvorili su članovi novoosnovanog (ali sa ozbiljnim stažom) bluz-rok benda Route 66, a u jednako dobrom ritmu nastavili su Novobečejci iz grupe Skladište 58. Frontmen benda Srđan Vrešćak rekao je da mu je veoma drago što su deo ovog festivala.
–Mi dolazimo iz mesta gde se održava jedan veliki festival koji je poznat u celoj Srbiji (Velikogospojinski dani, prim, aut.), i ima svoj značaj za naše mesto, ali nam je jako drago što se organizuju i ovakvi festivali – oni moraju da postoje, bez obzira na komercijalni uspeh, medijsku podršku ili posećenost. Kontra Fest sam shvatio kao “kontru” u muzičkom smislu, sa dosta brzog ritma i dobre energije za sve one koji žele da se lepo provedu uz zaista kvalitetnu muziku. Drago mi je što ovakav festival organizuje jedna javna ustanova kao što je Gradsko pozorište. Takođe mi je drago što festival ima alternativniji karakter i što nema nikakve veze sa trenutnom komercijalnom ponudom. Odlični bendovi, odlična organizacija! Nastavite započeto. Siguran sam da će i vaš Kontra Fest biti sve poznatiji, sumirao je svoje utiske Vrešćak.
Svakako je vrhunac večeri bio nastup benda Zbogom Brus Li, koji je svojim poznatim hitovima, originalnom muzikom, veselim kostimima i dobrom energijom dao poseban pečat drugoj festivalskoj noći.

S obzirom na to da će, kako smo čuli, za koji dan u Bečeju nastupiti dotični Baja (Baja Mali Knindža, prim. aut.), svaki Kontra Fest podržavamo, a posebno u našem Bečeju gde nastupamo po ko zna koji put – objašnjava pevač Slavko Matić i dodaje da u Bečeju uvek imaju lepa iskustva. – Pankburaška muzika je bila nešto revolucionarno u svoje vreme, pre jedno deset godina. Kasnije su ovu kombinaciju usvojili još neki muzičari i tako je započet novi pravac koji i nije tako loša ideja – ističe Matić.
Večeras u bašti Pozorišnog kluba nastupaju bečejski bendovi Okto i Fiskalni račun, kikindski Downstroy i osiječki Debeli Precjednik. Cena karte za poslednje veče Kontra Festa iznosi 300 dinara.

Gordana Adamov

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име