U Gradskom pozorištu Bečej u utorak 25. marta na programu je predstava Narodnog pozorišta iz Pirota „Mali Geza“. Dramski komad, po tekstu Janoša Haja, režirao je Stevan Bodroža.

 

 

Igraju: Aleksandar Radulović, Aleksandra Stojanović, Milan Nakov, Zoran Živković, Slobodan Aleksić, Danijela Ivanović, Tijana Petrović, Natalija Geleban. Predstava počinje u 20 časova. Ulaznica košta 200 dinara.

Reč reditelja:

– „Mali Geza“ mađarskog pisca Janoša Haja smatra se jednim od najboljih tekstova savremene dramaturgije, a teme kojima se bavi izazvaće, siguran sam, pažnju publike tako u svim tetarskim sredinama. Predstava slika tešku, ali uzbudljivu sliku tranzicionog društva obeleženog sumornim sudbinama radnika koji gube posao, nezadovoljstvom žena koje očajavaju jer njihovi muževi ne rade, alkoholizmom kao vrstom bega od svakodnevnice. Ovo je drama puna patnje, ali i predivne ljudske topline, za koju verujem da će publiku i ganuti i rastužiti i nasmejati, ali je i naterati da postavi neka davno zaboravljena pitanja, kaže Bodiroža.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име