Peto Međunarodno muzičko takmičenje „Fantast 2016“ u organizaciji Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Petar Konjović“ Bečej biće održano od 9. do 17. maja.

Lane se više od 400 mladih muzičkih talenata iz Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i Mađarske i Srbije, takmičilo u interpretacijama na klaviru, violini, harmonici, tamburi i gitari.
Autentični ambijent letnjikovca Bogdana Dunđerskog pokazao se kao pravi izbor za organizaciju ove značajne manifestacije.

Takmičari nam se vraćaju i to nam pričinjava izuzetno zadovoljstvo. Njima se mnogo dopada dvorac, priroda, a mi, kao organizatori, trudimo se da dodamo neki detalj, pa da to bude drugačije od drugih takmičenja, koja su deci zanimljiva, pogotovo, na primer, onaj beli klavir koji ne mogu da vide na drugim mestima, rekla je direktorka muzičke škole u Bečeju Tamara Krajtmar.

Iako do početka „Fantasta 2016“ ima još dva meseca, prijave takmičara iz regiona već stižu.
Bečejska muzička škola poznata je i po novogodišnjim nastupima, koji, po pravilu, dupke ispune veliku salu Gradskog pozorišta Bečej. Ove zime  , muzička škola je dva puta za praznike obradovala publiku. O novogodišnjem koncertu nastavnika, gde je tema bila filmska muzika, utisci se dalje sležu.

Škola je od resorne komisije dobila najvišu ocenu, što može dodatno svedočiti o kvalitetu koji učenici u obrazovanju, ali na kulturnom polju, dobijaju u toj ustanovi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име