Kvalitetne predstave, savremena evropska kinematografija, dobre svirke, književne večeri sa istaknutim intelektualcima, humanitarni koncerti, deo je martovskog programa Gradskog pozorišta Bečej.

Tokom narednog meseca Bečejci će između ostalog u pozorištu moći da prisustvuju promociji knjige ekipe Njuz.neta „Prava istorija sveta“, zakazana za subotu 5. mart u 20 sati u Pozorišnom klubu. U pitanju je zabavna, duhovita originalna knjiga popularnog satiričnog sajta, koja preko duhovito sročenih lažnih vesti između redova saopštava suštu istinu.

Narednog dana, u nedelju 6. marta, u 14 i 16 sati, na repertoaru „bioskopa u pozorištu“ je novi animirani 3D Zootropolis, sinhronizovan. Ulaznica košta 250 dinara.

Potom, od 18 sati, na programu je i domaće ostvarenje „Vlažnost“. Ulaznica za projekciju novog trilera čiju režiju potpisuje Nikola Ljuca iznosi 250 dinara.

Ovaj mnogo hvaljeni film imao je svetsku premijeru na Berlinale Forumu 2016. godine.
Važno je istaći da će ovaj film otvoriti 44. FEST.

Iste večeri u 20 sati počinje projekcija američkog akcionog filma Dedpul Tima Milera.

Film je zasnovan na Marvelovom stripu o nekonvencionalnom anti-heroju Dedpulu. U fokusu priče je bivši pripadnik specijalnih jedinica – plaćenik Vejd Vilson koji nakon rigoroznih eksperimenata stiče natprirodnu moć isceljenja i pretvara se u njegov alter ego, Dedpula.
Ulaznica košta 250 dinara.

Ciklus savremenog italijanskog filma trajaće od 7. do 10. marta. Projekcije su besplatne.

Celovečernji nastup najpoznatijeg folklornog ansambla Srbije u okviru koncerta nacionalnog ansambla Kolo publika će moći da vidi 11. marta od 20 sati u velikoj sali gradskog pozorišta.
„Kolo“ se smatra najboljim ansamblom narodnih igara i pesama u Srbiji. Čine ga profesionalni igrači, a osnovan je još 1948. godine. Karta za koncert iznosi 400 dinara.

Koncert čuvenog novosadskog benda Atheist Rap zakazan je za subotu 12. mart u Pozorišnom klubu. Grupa će tom prilikom predstaviti svoj novi album nazvan „Überlauf“, izdat krajem prošle godine. Trenutno promovišu svoj novi album, ali će publika u Bečeju moći da čuje i njihove stare hitove. Ono što je sigurno je da je zabava zagarantovana, najavljuju organizatori.

Predstavu „Ona“ Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina ovdašnja publika će moći da pogleda u utorak 15. marta od 20 sati. Predstavu je režirala i koncipirala Mia Knežević, a uloge igraju Jelena Đulvezan i Alisa Lacko.

„Ona“ je autorski projekat, komad koji je nastao po motivima dramskog teksta “Hana i Hana” i međusobnim preplitanjem tekstova sa ženskih blogova uobličenih u dramsku strukturu. Ulaznica je 150 dinara.

Razgovor sa znamenitim piscem i intelektualcem Laslom Vegelom predviđen je u četvrtak 24. marta od 19 sati.

Laslo Vegel je romansijer, esejista, dramski pisac i pozorišni kritičar. Spada u red najvažnijih pisaca i intelektualaca savremene srpske i mađarske književnosti. Vegel piše na maternjem, mađarskom jeziku i, po rečima kritike, podjednako pripada i srpskoj i mađarskoj književnosti.

Predstava „Čehov je Tolstoju rekao zbogom“ čiju režiju potpisuje Irfan Mensur, a igraju Predrag Ejdus i Hana Selimović, na programu je u petak 25. marta od 20 sati. Ova drama najizvođenijeg savremenog hrvatskog pisca Gavrana igra se više od dve decenije u Zagrebu, regionu i Evropi, a sada prvi put u Srbiji. Uprkos naslovu, u centru komada nisu život i biografije dva velikana ruske književnosti, već slojevita priča koja ispituje međuljudske odnose. Ulaznica iznosi 300 dinara.

Uloge bračnog para Tolstoj igraju Predrag Ejdus i Jasmina Večanski, a Čehov – Ivan Đorđević i Hana Selimović. Komad predstavlja liteararnu fikciju, jer se u stvarnosti, susret dva pisaca dogodio kasnije.

Koncert beogradskog instrumentalnog džez sastava „Milan Petrović Quartet“ zakazan je za subotu 26. mart od 21 sat. Klavijaturista, kompozitor i tekstopisac Milan Petrović karijeru je počeo u Del Arno Bendu, a skoro deceniju i po sarađuje sa brojnim ovdašnjim muzičarima.
Ulaznica košta 200 dinara.

Predstava Crvenkapa  i zbunjeni vuk dečja predstava Novosadskog novog teatra poslednja je na programu gradskog pozorišta za mart. Igraće se 30. marta, od 10 i 12 sati, a karta iznosi 150 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име