U Gradskom pozorištu Bečej zadovoljni su posetom publike što, nedvosmisleno, opravdava činjenicu da je februar bio bogat sadržajima. Isti koncept važi i za sledeći mesec, međutim, mart bi mogao i u rekordnom broju da privuče posetioce, budući da je program možda i raznovrsniji nego ikada.

Naime, iz te ustanove računaju na to da će komercijalni i zabavni sadržaji, poput „Pedeset nijansi sive“, ali i interesantni kulturni sadržaji poput izložbe o avangardi i promociju knjige Ivana Ivanjija, Titovog prevodioca, odgovarati ukusu šire publike.

– Najpre bih istakao izložbu o dadaizmu i nadrealizmu koju radimo u saradnji sa Muzejom savremene umetnosti u Beogradu. Imamo projekcije filmova savremene nemačke kinematografije i dve odlične predstave, obe su komedije. Posebno bih istakao koncert beogradskog benda Artan Lili koji postaje sve popularniji u zemlji, regionu, kao i promociju knjige Ivana Ivanjija, 86- godišnjeg književnika, koji je bio Titov prevodilac i, kao njegov dugogodišnji pratilac po celom svetu, jedan od poslednjih pouzdanih svedoka o periodu Titove vladavine. U martu imamo i prvu ovogodišnju premijeru – predstava „Ostrvo s blagom“ Dečjeg dramskog studija, kaže za „MojBečej“ direktor Gradskog pozorišta Bečej Zdravko Petrović.

On dodaje da se film „Pedeset nijansi sive“, rađen prema istoimenoj provokativnoj knjizi, našao na repertoaru uz isključivi uslov, a to je da satnica bude primerena sadržaju filma. Karte za aprilski koncert Radeta Šerbedžije uveliko se prodaju, a broj je ograničen.

 

„Kucanj u prazno – dojmovnik marginalizama“

 

Promocija knjige „Kucanj u prazno – dojmovnik marginalizama“, autora Predraga Ž. Vajagića i Branislava Zukića zakazana je za petak 27. februara.

– Sve o marginalizmima saznaćete od dvojca autora koji će nam biti gosti i koji će predstaviti svoju knjigu, poručuju iz bečejske ustanove kulture.

U pitanju je neobična, duhovita i istovremeno veoma britka knjiga, a početak predstavljanja je u 19 sati.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име