Većinom glasova odbornika Skupštine opštine Bečej usvojeni su programi rada javnih preduzeća i ustanova za 2015. godinu. Na iscrpnom dnevnom redu 35. sednice lokalnog parlamentu ozbiljnija diskusija povela se oko planova rada JP „Toplana“ Bečej i JP „Vodokanal“.

 

Odbornici Slobodan Zlokolica, iz Demokratske stranke i Peter Knezi, iz Grupe građana „Za Bečej“ , apostrofirali su za govornicom da javno preduzeće ne može biti posrednik u osiguranju. Oni su ukazali i na to da je osiguranje imovine, u iznosu od 200 dinara, sjedinjeno sa ostalim stavkama na računu za vodu, te korisnicima nije jasno predočeno da je ta mogućnost fakultativna.

S druge strane, direktor JP „Vodokanal“ Zoran Grbić i predsednik opštine Bečej Vuk Radojević saglasni su sa tim da je u ovom slučaju sve prema propisima i negirali su tvrdnje odbornika opozicije. Podsetimo, krajem prošle godine potpisan je ugovor između JP „Vodokanal“, „ Delta Đeneralija“ i „Sogaza“ .

Žitelji opštine Bečej sa računima za vodu dobili su i račun za osiguranje imovine, koje je ujedno bilo i besplatno dva meseca. Međutim, od februara na istom računu koje je „Vodokanal“ izdao, među ostalima, našla se i stavka za osiguranje. Na minuloj sednici došlo je do promena u sastavu odbornika. Naime, budući da je sednicu ranije Eržebet Kinka (Savez vojvođanskih Mađara) imenovana za zamenicu predsednika opštine, na njeno mesto u bečejskom parlamentu došao je Laslo Nemeš, koji je odlučio da se pridruži GG „Za Bečej“.

 

Snimak sa 35. sednice Skupštine Bečej pogledajte na sledećem linku: http://mojbecej.rs/index.php/politika/2207-xxxv-sednica-skupstine-opstine-becej-video

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име