Telt ház volt szombaton az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör jubileumi ünnepségén. Rangos belföldi és külföldi vendégek jelenlétében a kultúrkör 25 éves fennállását ünnepelték Óbecsén.
Az óbecsei polgárok kezdeményezésére 1991-ben újraalakult és Petőfi Sándor nevét vette fel a nyolcvanas évekre elsorvadt kultúregyesület.

Nagy Klára, alelnök, Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör, Óbecse: „Egyesületünk olyan missziót választott magának, amely a mai világban próbára teszi a leglelkesebb embereket is. Jelenünkben ugyanis, amikor az általános értékrendek merőben megváltoztak, és hamis ábrándokat kergetnek a fiatalok, akkor a vezetőség próbált vállalni egy olyan feladatot, hogy zászlóvivőként mutat példát, hogy miként lehet összekapcsolni a múltat a jelennel.”

Ma 350 tagja és több szakköre van a kultúrkörnek, ahol a hagyományápolás mellett társas- és modern táncot is lehet tanulni.

Sárkány Krisztina, táncos: „Hatéves korom óta itt táncolok a kultúrkörben, a moderntánc-szakcsoportban, és egy barátnőmnek a hívására érkeztem ide, azóta is önfeledten gyakorlom ezt a tevékenységet.”

A kultúrkörben a legtöbben a néptáncosok és énekesek vannak. Kicsik és nagyok egyaránt a második családjukként élik meg ezt a közösséget.

Cseszák Balázs, néptáncoktató: „Ez mindenkinek jókedvet hoz. A barátok, a társaság ide köti a fiatalokat, szeretnek táncházakba is járni, nem tekintik ezt szégyennek, ami nagy szó, mert általában a gyerekek a néptáncot, az éneklést nem szokták annyira szeretni. Itt Óbecsén mindenki szívügyének tekinti és mindenki szívvel-lélekkel ezt nagyon magas színvonalon próbálja elsajátítani.”

A jubileumi műsort magánszemélyek mellett a budapesti Nemzeti Kulturális Alap és az óbecsei önkormányzat támogatta.

Forrás: Pannon RTV

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име