Maturanti Ekonomsko – trgovinske škole Bečej i Gimnazije Bečej i ove godine su se, zajedno sa profesorima, vredno pripremali za maturantantsku paradu.

Koreografiju za kvadril i više plesova pripremili su mesecima.

– Nama je ovo bilo jedno zadovoljstvo i iskustvo koje nećemo zaboraviti, kaže Tara Popov i dodaje da se učenici sada nalaze na prekretnici života i da je današnja svečanost jedan od načina da se oproste od škole.

Milica Jovanov ističe da su osećanja pomešana jer nastupa sledeći, važan period života maturanata. – Ne mogu da kažem ni da sam srećna ni da sam tužna. Drago mi je zbog uspomena koje smo stvorili zajedno.

Direktorka ETŠ Bečej Gordana Kovačev objašnjava da je ovaj tradicionalna maturantska parada jedna u nizu aktivnosti povodom kraja srednjoškolskog obrazovanja za njihove učenike završnih razreda.

Direktor Gimnazije Bečej Miodrag Basarić kaže da je generacija maturanata te škole bila uspešna kao i prethodna. On je rekao da su tragedije (pucnjava u školi u Beogradu i ubistvo nekoliko učenika i zaposlenog, prim. nov.) ostavila trag u životima svih.

– Ne moram da istaknem da su vremena veoma izazovna i da je ono što je prethodilo ovom danu ostavilo traga na sve nas. Međutim, osmeh koji se danas širio trgom daje optimizam da će zaista budućnost doneti nešto lepše i bolje, pre svega za našu decu. Moram da istaknem da sam ponosan na učenike koji su pokazali da imaju svest i vredno su se pripremili, našli način da kroz ples pokušaju da prevaziđu ova teška vremena koja živimo. naveo je Miodrag Basarić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име