Sneg se topi na bečejskim ulicama
Sneg se topi na bečejskim ulicama

Mehanizacija firme „Ekogradnja“ iz Zrenjanina, kojoj je dodeljen posao održavanja ulica i puteva u nadležnosti u opštini Bečej, još nije stigla u najveću potisku opštinu, saznaje portal MojBečej. Sneg trenutno više ne pada, a ostaci padavina se zbog temperature u plusu tope, te je na ulicama mokro.

Prema rečima direktora Javnog preduzeća „Komunalac“ Bečej Željka Plavšića dva vozila zimske službe bi trebalo da budu angažovana na putevima i ulicama u Bečeju, a potom i ulicama drugog i trećeg prioriteta.

-Ne očekujem veće probleme u narednim danima, jer uglavnom prognoziraju temperaturu vazduha iznad nule. Zimska služba će puteve posuti solju da se sve to otopi i so ostane na putu za svaki slučaj, zbog jutra, kaže Plavšić.

Inače, zrenjaninska firma takozvanu zimsku službu, posao koji je dobila putem postupka javne nabavke, čija je ugovorena vrednost oko 4,2 miliona dinara, obavlja na poziv bečejskog javnog preduzeća koje izdaje nalog za čiščenje i održavanje saobraćajnica od novembra do kraja marta.

Za uslugama „Ekogradnje“ nije bilo mnogo potrebe ove sezone, budući da ni snega nije bilo. Radnici i mehanizacija zrenjaninske firme u Bečeju je posla imala svega dva, tri puta.

Sneg će, prema prognozama i narednih dana padati, a od petka se očekuje isključivo hladno vreme.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име