Prema planovima, na mestu nekadašnjeg CBA prodajnog objekta na Topolskom putu, za pola godine firma Metal Šreder DOO počeće sa radom u pogonu, rekao je danas novinarima Jožef Keriš jedan od vlasnika.

Do sada je objekat nekadašnjeg supermarketa obnovljen spolja, a opremanje pogona i kancelarija tek treba da usledi.

Na prostoru od oko dve hiljade kvadratnih metara obrađivaće se sekundarne sirovine od elektronskih aparata i sličnih predmeta. Posao podrazumeva i tretman odlaganja i reciklažu svih elektronskih komponenata koji sadrže obojene i plemenite metale.

Višedecenijsko iskustvo u preradi kablovskog otpada i novu tehnologiju rukovodstvo Metal Shredder Hungary želi da prenese i na srpsko tržište. U prvoj godini rada plan je da u Bečeju u novoj fabrici zaposle osam radnika, te da se taj broj već naredne godine duplira. Biće tu posla za hemičare, tehničare i zaštitare životne sredine.

Godine 2020. razvili su tehnologiju za preradu otpadnih i zastarelih rentgenskih filmova čime, kako tvrde pomažu zdrastvenim ustanovama da dođu do dodatnih sredstava.

Uz brz razvoj eletronskih uređaja potrebna je i efikasna i moderna tehnologija za reciklažu, tvrde iz Metal Šredera.

U matičnoj firmi u Mađarskoj odeljenje za istraživanje i razvoj neprestano radi na novim i savremenim metodama za što efikasniju reciklažu po najstrožijim ekološkim uslovima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име