Meštani Mileševa pripredili su u petak (24. maja) kulturni i sportski program, kao i svečarsku trpezu, povodom seoske slave Sveti Ćirilo i Metodije.

U Domu kulture na taj dan, kada se u selu okupe meštani možda i u najvećem broju, organizovana je priredba u kojoj su učestvovali mladi Mileševci, deca iz Vrtića „Labud Pejović”, učenici Osnove škole „Petefi Šandor” i članovi folklorne sekcije Kulturnog društva koje nose ime svetaca, zaštitnika sela. Predsednica Saveta mesne zajednice Dušanka Vuksić uručila je i posebno priznanje, plaketu „Naj Mileševac”. Ova laskava titula se dodelju od ove godine, a pripala je Sofiji Pećanac, učiteljici u penziji.

U toku popodneva upriličen je i sportski deo proslave, te su se odigrali fudbalski susreti pionira bečejskog kluba i Mileševa, kao i veterana iz ovog sela i Bačke Topole. U pauzi između utakmica, organizovano je takmičenje u nadvlačenju konopca u kom su snage, što i nije uobičajeno, odmerile žene iz lokalnog udruženja.

Promovisana knjiga o Mileševu

Dan uoči seoske proslave, u četvrtak 23. maja, predstavljena je knjiga „Sećanja” autorke Smiljke Bjelice.

Rođena Mileševka Bjelica u svom delu govori o odrastanju u ovom naseljenom mestu bečejske opštine, a opisuje dešavanja od pre Drugog svetskog rata pa sve do danas. U knjizi, koja je štampana u 500 primeraka, ona je navela i anegdote vezane za Mileševo i žitelje ovog sela. – Sala doma kulture je bila puna, kako mladih tako i starijih. Pored promocjje knjige, na istom mestu su žene iz udruženja „Mileševke” izložile ručne radove i peciva. Nadam se da će ovakvih i sličnih dešavanja ubuduće biti više, kazao je Žarko Vignjević, sekretar MZ Mileševo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име