Kamioni već oko dve nedelje u nekoliko tura dnevno prevoze smeće sa divlje deponije na ulazu u mesnu zajednicu Mileševo na deponiju Botra u Bečeju. Višedecenijski problem dva naseljena mesta Drljan i Mileševo uskoro bi trebalo da bude prošlost, ali je cena toga, u dinarima, čak 54 miliona.

Sa oko 10 miliona dinara ovaj posao, a ujedno prioritet građana i u okviru akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“, sufinansira opština Bečej, a ostatak novca je obezbeđen iz budžeta Ministarstva za životnu sredinu. Posao uklanjanja je pripao novosadskoj firmi „Imperial buildings”, а zajedničku ponudu su podneli sa ovdašnjim komunalnim preduzećem „Potisje“ Bečej koje upravlja Botrom.

Deo novca za uklanjanje smeća na površini od skoro 10.000 kvadratnih metara na kojoj je nataloženo više od 23.000 metara kubnih smeća, biće namenjen za postavljenje video nadzora. Da se scenario ne bi ponovio u budućnosti, svako nelegalno odlaganje treba da prati i adekvatno kažnjavanje.

Vlasnici parcele kraj puta za Bačku Topolu planiraju da na mestu uskoro bivšeg smetlišta gaje konoplu koja bi trebalo da oporavi zemljište i vrati ga u prvobitnu i jedinu prihvatljivu namenu.

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „U fokusu: Pravo građana, obaveza vlasti“ koji je sufinansiran iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име