Milivoj Mirić, poznati bečejski slikar, šest decenija je u umetničkim vodama, a već pola veka, kako kaže, potpisuje slika sa lica, ne sa naličja, kako je to radio prethodnih deset godina na samom početku svoje karijere.

Povodom tih pedeset godina u Gradskom muzeju Bečej postavljena je njegova izložba „Život korača bojom“, posvećena jubileju, ali i nastavniku likovnog izražavanja Branislavu Perčinkovskom koji je među prvima još kod učenika osnovne škole, Mirića, primetio slikarski talenat.

Milivoj Mirić inspiraciju za svoj umetnički izražaj nalazi u svakodnevnim situacijama, opštem stanju u zemlji i mitologiji.

Koliko je njegov rad plodan, toliko je Bečej nepovoljan za umetnike, ali i za život. Na pitanje šta je za pola veka svog slikarskog rada želeo drugačije da uradi odgovara da Bečej nije bio najbolje rešenje za porodični, a time i umetnički život.

Međutim, slikar čiji su radovi izazvali veliku pažnju sugrađana ne žali ni za čim. Posebno zadovoljstvo za njega predstavlja to što je slikao i izlagao sa idolima svog detinjstva.

Izložba slika „Život korača bojom“ Milivoja Mirića postavljena je u Gradskom muzeju Bečej do 15. marta. Njegove slike će kasnije moći da vide Sirižani, ali i ljubitelji slikarstva i umetnosti uopšte iz Temerina.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име