Knjiga mini eseja o različitim fenomenima, događajima i refleksijama na vreme u kome živimo, pesnika, novinara i urednika RTV, Nenada Miloševića „Lutajuća planeta“, biće promovisana 4. novembra u Gradskom pozorištu Bečej.

Skup je zakazan za 18 sati u Kreativnom centru, a pored autora knjige svoje aforizme, koji imaju dodirne tačke s temama iz knjige koja se promoviše, govoriće Svetislav Travica.

Nenad Milošević nije nepoznato ime za Bečejce koji prate dešavanja naše savremene književnosti, jer je gost urednik ovdašnjeg časopisa za književnost i umetnost „Tisa“, koji izdaje Narodna biblioteka Bečej. Napisao je, između ostalog, šest knjiga pesama. Jedna od njih je „Pesme sa Save i Dunava“, jer, kako sam ističe, mnogo voli ove dve reke i, uopšte, vodu.

Angažovanjem u Bečeju, počeo je da upoznaje i Tisu. U prvo vreme istoimeni časopis i sve probleme oko izlaska štiva ovakvog profila, a kasnije i samu „panonsku princezu“. Neće biti iznenađenje ako uskoro osvane neka pesma, a možda i knjiga pesama, o Tisi. Ko zna, možda će takvo obećanje dati na promociji knjige „Lutajuća planeta“ pred Bečejcima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име