Ministar prosvete Mladen Šarčević, u društvu pokrajinskog sekretara Vuka Radojevića i predsednika opštine Bečej Dragana Tošića obišao je odeljenje Osnovne škole „Zdravko Gložanski” u Radičeviću.

Oba objekta škole „Zdravko Gložanski”, u Bečeju i Radičeviću, sanirana su i rekonstruisana zahvaljujući konkursu ministarstva privrede.

Ministar prosvete rekao je da je u Srbiji u proteklom periodu obnovljeno gotovo 400 škola.

Opština Bečej aktivno konkuriše kod donatora kako bi poboljšala kvalitet života građana, rekao je na svečanom skupu škole Zdravko Gložanski” sekretar u Vladi Vojvodine Vuk Radojević, koji je do pre godinu i po dana bio predsednik opštine Bečej.

Zahvaljujući sredstvima ministarstva privrede i opštine Bečej, đaci u Bečeju i Radičeviću imaju bolje uslove za obrazovanje. Predsednik opštine Bečej Dragan Tošić najavljuje da i druge škole očekuju značajne investicije.

Objekat u Bečeju izgrađen je 1870. godine, a u njoj je škola smeštena više od pola veka. Zgrade su sanirane od poda do krova, a objekti su opremljeni i novim nameštajem.

Iako je ranije rečeno da će skupu prisustvovati i ministar privrede Goran Knežević, prema rečima ministra Šarčevića on je sprečen zbog drugih obaveza.

 

Radovi u „Zdravko Gložanski” koštali su oko 30 miliona dinara.

Više u TV prilogu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име