„Festival komedije Jovan Knežević Caca“ u Novom Bečeju počeo je juče (20. oktobar). Narednih dana ta banatska opština biće domaćin amaterskim glumcima, predstavama i pozorištima iz cele Srbije. Glumica Mira Banjac otvorila je izložbu „Lica Mire Banjac“. Ujedno, upriličena je i promocije knjige naziva „Mira Banjac“ koja govori o životu i višedecenijskom radulegendarne glumice.

 

Predstava „Ožalošćena porodica“ u izvođenju kamerne scene „Miroslav Antić“ iz Sente prva je bila na repertoaru festivala Organizator festivala je Amatersko pozorište Novi Bečej, a sve aktivnosti u vezi sa festivalom odigravaju se u Domu kulture u Novom Bečeju. U utorak, drugog festivalskog dana, na programu je „Pozovi me radi preljube“, Teatra 91 iz Aleksinca. Treći dan festivala, u prvom delu, rezervisan je za najmlađe budući da je u prepodnevnim časovima predviđena predstava „Kako su se volele dve žabe“ Gradskog pozorišta iz Smederevske Palanke koja će se igrati u dva termina od 10 i 11.30 časova. U 20 časova, istog dana, Pozorište „Bata Bulić“ iz Petrovca na Mlavi igraće predstavu „Balkanski špijun“.

U četvrtak, trsteničko pozorište gostuje sa predstavom „Ženski razgovori“, a u petak Račansko amatersko pozorište igra „Gospođu ministarku“. Tog je festivalskog dana predviđena i izložba „Jagodina nekad i sad“ i promocija monografije o danima komedije u Jagodini, a posebnu dimenziju daće i Rada Đuričin kao voditelj te aktivnosti.

Poslednji dan festivala, subotu, obeležiće radio drama „Jovan Knežević Caca“ teatrologa, profesora doktora Milana Mađareva. U 20 sati predviđena je dodela nagrada i proglašenje pobednika, a u sat kasnije festival se i zvanično zatvara predstavom „Juriš u budućnost“ Gradskog pozorišta iz Jagodine. Pored ovih dešavanja, svaku predstavu pratiće okrugli sto i razgovor o predstavi. Moderator razgovora na okruglim stolovima biće Aleksandar Saša Volić koji je, ujedno, i član žirija. Pored njega, žiri čine i Branka Pujić, predsednica žirija, i Slobodan Preradović. Prema rečima organizatora Saše Milenkovića ovaj festival je jedan veliki poduhvat za čije izvođenje je ključan timski rad svih glumaca, saradnika i prijatelja amaterskog pozorišta kao i dobra saradnja sa lokalnom zajednicom. On naročito ističe činjenicu da festival nije održavan nekoliko godina što pomalo otežava rad. „Svi mi u Amaterskom pozorištu smo veoma optimistični i očekujemo najbolje rezultate od ovog festivala“ dodao je Milenković i iskoristio priliku da pozove sve koji vole pozorište da prisustvuju festivalu. Karte se mogu kupiti u prostorijama Dome kulture svakog radnog dana od 8 do 15 časova po ceni od 150 za jedan dan ili 600 dinara za sve dane festivala.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име