U Pokrajinskoj vladi je juče potpisan ugovor o prenosu novčanih sredstava između Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj i Puteva Srbije za izradu tehničke dokumentacije, studija i elaborata i urbanističko-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju puta IIA reda broj 102 od Temerina do Bečeja.

Foto: Vlada Autonomne pokrajine Vojvodine
Foto: Vlada Autonomne pokrajine Vojvodine

Izgradnjom obilaznice i izmeštanjem trase državnog puta kroz Temerin i Bački Jarak dužine 12 kilometara na kojoj će ograničenje biti 80 km/h ostvariće se ogromna ušteda u vremenu za stanovnike opštine Temerin, ali i za stanovnike opštine Bečej koji gravitiraju ka Novom Sadu.

Planovi za izgradnju obilaznice oko Temerina postoje još od prethodne decenije. Najduža ulica u Srbiji je decenijama pod ogromnim opterećenjem. Pored automobila, na kolovoznim trakama saobraćaju i autobusi, kamioni i poljoprivredne mašine. Kroz temerinsku glavnu ulicu dnevno prosečno prođe 9.000 vozila, ali u periodima intenzivnijeg saobraćaja i do 12.000 vozila. Pored zagađenja vazduha i buke, to ima i druge negativne efekte na kvalitet života.

2 KOMENTARA

  1. Pusti snovi, al jedino nam preostaje da vam poverujemo. Izgradnja obilaznice i magistrale do Bečeja promenila bi kvalitet saobraćaja i života ne samo u Temerinu i Bečeju nego MNOGO više i šire. Pogotovo nakon izgradnje “ smajlija“.

  2. Konačno…sad kad ste izgradili puteve do svake ojebine u brdima srbije, neko se setio posle 25 godina da je put Bečej Novi Sad postao pretesan i strahovito spor za obavljanje javnog saobraćaja. E, samo da ne prođe opet 20 godina dok se ne isprojektuje i realizuje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име