Gošće Bečejskog udruženja mladih (BUM) protekle sedmice bile su članice Humanitarnog udruženja mladih Apatina (HUMA), Jovana Zdjelar i Jelena Jančić.

-Pored veština koje bismo unapredile preko obuka za komunikaciju i javni nastup, nama je neophodno i znanje za pisanje projekata, rekla je Jelena Jančić.

-Videle smo kako se prave izveštaji, kako se uređuje jedan portal, videle smo kako se medijski prati događaj, od snimanja kamerom do montaže i objave. Nama je značilo što smo mogle da vidimo kako kolektiv kod vas funkcioniše, objasnila je Jovana Zdjelar.

Nakon završenih obuka za sticanje veština za rad u civilnom sektoru i jačanje kompetencija mladih koje će im značiti u potrazi za poslom, polaznici su imali priliku da odaberu koju će organizaciju posetiti i upoznati se sa primerima dobre prakse u civilnom sektoru.
Poseta BUM-u organizovana je u okviru projekta Mlad se promeni, za posao pokreni, koji realizuju Somborski omladinski bum i Somborski edukativni centar, sa ciljem da se mladima približi civilni sektor, kao treći sektor, uz javni i poslovni, gde takođe mogu da se radno angažuju.

-Značiće nam ovaj program i sve obuke koje prolazimo, jer će to sve biti zapisano u našem CV-u, kaže Jelena Jančić, dok njena koleginica dodaje da su mladi koji su uključeni u aktivnosti civilnog sektora u prednosti pri nalaženju posla, budući da sama spremnost na angažman, pored školskih obaveza, znači da su spremni da se usavršavaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име