Kancelarija za mlade opštine Bečej je domaćin šestodnevne posete 17 državljana Republike Francuske, odnosno Francuske Gvajane, daleke južnoameričke zemlje.

Gosti su u Bečej stigli sa ciljem razvoja omladinske saradnje u oblasti obrazovanja, kulture, sporta i svih onih sfera koje mogu doprineti edukaciji i razmeni iskustava mladih.

Kako bi na najbolji način povezali mlade iz opštine Bečej i njihove vršnjake sa drugog kraja planete, u domaćinstvo u Bečeju uključeni su i đački parlamenti Gimnazije, Ekonomsko – trgovinske škole i Tehničke škole.

Gosti su danas dočekani u Gimnaziji Bečej, gde su se upoznali sa ovom školom i sistemom obrazovanja koji je sličan onom koji planiraju da pohađaju u svojoj zemlji.

Prvi radni dan naredne sedmice delegaciju Francuske Gvajane očekuje prijem kod predsednike opštine Bečej kom će prisustvovati i predstavnici ambasade republike Francuske.
Ukoliko se zamisli organizatora ove razmene ostvare, zahvaljujući programu Erasmus +, mladi iz Bečeja uzvratiće posetu vršnjacima daleke južnoameričke zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име