Mladi recitatori Bečeja 11. put obeležavanju rođendan Mike Antića

0
93
Lanjski učesnici manifestacije | Foto: Vlastimir Jankov
Lanjski učesnici manifestacije | Foto: Vlastimir Jankov

Društvo učitelja Bečej zajedno s Narodnom bibliotekom Bečej jedanaestu godinu zaredom organizuju recitatorsko takmičenje povodom dana rođenja (14. marta. 1932.) velikog vojvođanskog pesnika Miroslava Mike Antića.

Tradicionalna manifestacija je nazvana „Miroslav Antić – pesnik ravnice“, održaće se 14. marta s početkom u 16 sati u svečanoj sali Narodne biblioteke, a pravo učešća imaju učenici viših razreda osnovnih škola s teritorije opštine Bečej.

-Na ovaj način želimo da sačuvamo od zaborava stvaralaštvo čoveka koji je bio čest gost u našem gradu. Takmičenje se održava u dve kategorije. U jednoj nastupaju učenici kojima je maternji jezik srpski, gde se prijavilo 20 takmičara iz tri škole, a u drugoj učenici kojima je maternji jezik mađarski, a recitovaće na srpskom, prijavljeno je 11 učenika iz četiri škole, rekla nam je predsednica Društvaučitelja Bečeja Milena Gmijović.

Valja primetiti da je lane bilo prijavljeno ulupno 39 takmičara, da su dominirale devojčice, a uspešniji su bili dečaci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.