Izložba fotografija Milana Živkovića po imenu „Moj Banat“ biće otvorena večeras u 18 sati pred Bečejcima u galeriji „Krug“.

Imajući u vidu da su u pitanju dela majstora fotografije, koji je u neprestanoj potrazi za novim i neočekivanim mogućnostima fotografije, ima šta da se vidi na izložbi. Tokom večerašnjeg otvaranja, biće prikazana i projekcija kratkog filma „Banatske sličice“, koji je dobio Grand Prix nagradu na 46. Međunarodnom festivalu amaterskog filma i fotografije „Žisel“ u Omoljici.

Izložba nije nastala kao rezultat nekakvog foto-safarija kako je to danas, bez omalovažavanja, uobičajeno. Ona je rođena, stasala i sazrela u Banatu, kao i sam stvaralac rodom iz Bavaništa. Sećanje na svet koji isčezava i želja maštovnjaka da ga predstavi igrom svetla čini izložbu „Moj Banat“ univerzalnim ostvarenjem ljudskog duha.

Višedecenijski rad sažet je u tri fotomonografije Banat, San i Tera recognita. Izlagao je u mnogim mestima nekadašnje Jugoslavije, ali i Bugarskoj, Portugaliji, Francuskoj… Bečejci će moći da vide atraktivne fotografije iz Banata do 25. novembra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име