Svečano otvaranje izložbe slika „Moja okolina” Viktora Škrabanja upriličeno je u ponedeljak 12. oktobra u Narodnoj biblioteci Bečej. Bogat izražaj i prepoznatljiv stil ovog akademskog slikara nije ostavio posetioce ravnodušnima.

Kako je rekla Izabela Šormaz, direktorka Narodne biblioteke Bečej, izložba je postavljena povodom 5. oktobra Dana prosvetnih radnika, jer je autor, pored akademskog rada i istaknuti pedagog. Prisutnima u svečanoj sali biblioteke, gde su slike postavljene, obratio se i autor izložbe „Moja okolina“ rekavši da mu je drago što i dalje postoji značajan broj Bečejaca koji su željni vizuelnog doživljaja, hrane za dušu.

Poštovaoci rada akademskog slikara Škrabanja, inače i počasnog građanina opštine Bečej, moći će da pogledaju slike koje su, prema njegovoj posebnoj želji, izložene upravo u zgradi bečejske biblioteke, za koju ga vezuju uspomene iz detinjstva. Pored izložbe koja će biti postavljena do kraja sedmice, biće organizovana i predavanja za bečejske učenike. Škrabanj je i sa 80 godina veoma aktivan u životu lokalne zajednice.

Izložba „Moja okolina” Viktora Škrabanja biće otvorena do 17. oktobra, a zainteresovani mogu da je posete od 7 do 19 sati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име