U okviru završnice obuke „Moje mesto – moj centar sveta!“ dvadeset mladih iz opštine Bečej predstavilo je danas na konferenciji za novinare (15. oktobra) projekte koje su sami osmislili, a čijom bi realizacijom, pre svega, njihova okolina bila unapređena.

 

U pitanju je projekat „Moje mesto – moj centar sveta!“, koji za cilj ima osnaživanje mladih iz ruralnih sredina opštine Bečej i to za samostalno osmišljavanje i realizaciju programa koji se tiču potreba i problema mladih. Podeljeni u četiri tima polaznici su osmislili sledeće projekte: „Koš za Gradište“, kako bi se povećale i unapredile mogućnosti za bavljenje sportskim aktivnostima mladih u Bačkog Gradištu, „Park za Radičević“, koji bi unapredio mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena meštana Radičevića, te „Pokreni rad – odmah i sad!”, kako bi se podigla svesti mladih na teritoriji opštine Bečej o temama volonterizma i mobilnosti, kao i mogućnostima koje im ove oblasti nude, dok bi „Uz brodić upoznajte gradić“, kako su autori rekli, unapredio turističke ponude opštine Bečej kroz negovanje, očuvanje i promociju prirodnog blaga i kulturne baštine varoši kraj Tise.

– Cilj obuke je bilo osnaživanje mladih iz ruralnih sredina opštine Bečej za samostalno osmišljavanje i realizaciju programa koji se tiču njihovih potreba i problema. Na ovaj način polaznici su podstaknuti na aktivno učešće u društvu, upoznali su se timskim radom, sa procesima donošenja odluka, ali i neophodnim koracima u pisanju predloga projekta, traženjem potencijalnih donatora, kao i sa onim što se tiče umrežavanja i stvaranja partnerstava, rekla je Marina Kovačev, voditeljka obuke.

Pored novinara događaju povodom završetka projekta prisustvovao je i član Opštinskog veća zadužena za investicije i razvoj Dalibor Kekić. On je rekao da polaznici imaju podršku opštine kada su u pitanju predstavljene ideje, i dodao da „mladi znaju šta je nama potrebno u Bečeju”.

Polaznicima su uručeni sertifikati, a realizatori obuke su obećali da će im pomoći da ove ideje, koje su ocenjene kao „četiri u potpunosti razvijene projektne ideje”, ugledaju svetlost dana.

Nosilac projekta „Moje mesto – moj centar sveta!“ je Kancelarija za mlade opštine Bečej, partner je Bečejsko udruženje mladih, a finansijsku podršku pružio je pokrajinski Sekretarijat za sport i omladinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име