Đaci Osnovne škole „Zdravko Gložanski“ u Radičeviću imali su priliku da uče o medijskoj pismenosti i to putem, između ostalog, MOPS kartica.

Medijsko opismenjavanje Srbije naziv je kampanje koju je pre nekoliko godina pokrenulo Bečejsko udruženje mladih sa partnerima i vršnjačkim edukatorima širom zemlje. Medijska pismenost je izuzetno važna veština kojom danas treba da ovladaju svi građani.

– Danas, kada je svaka osoba na internetu kreator medijskog sadržaja, više nego ikad je važno da budemo medijski pismeni, a to znači da kritički posmatramo sadržaj koji putem medija dolazi do nas i da imamo određena znanja i veštine koje nam pomažu da prepoznamo medijsku manipulaciju, navode iz Bečejskog udruženja mladih.

Najbolje se uči kroz igru i zabavu, stoga su iz Bečejskog udruženja mladih i kreirali kartice kao svojevrsni alat za interaktivnu edukaciju mladih o medijima i medijskoj pismenosti.

Radionice medijske pismenosti za đake osnovnih škola u Radičeviću, Bačkom Gradištu i Bačkom Petrovom Selu deo su saradnje Bečejskog udruženja mladih i EU info point-a iz Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име