Munkaügyi pert vesztett a Vodokanal

0
307
Slučaj preuzelo Više javno tužilaštvo
Slučaj preuzelo Više javno tužilaštvo

Munkaügyi pert vesztett az óbecsei Vodokanal Közvállalat, ezért a bíróság arra kötelezte a céget, hogy 1.821.398 dinárt fizessen ki Tomislav Jović felperesnek. Tomislav Jović azért ment perre volt munkáltatójával, hogy semmisítsék meg a felmondásáról szóló végzést, és vegyék vissza állásába. Az óbecsei Alapfokú Bíróság tavaly novemberben hozta meg az ügyben a jogerős ítéletet.

A községi képviselő-testület legutóbbi ülésén emiatt módosítani is kellett a Vodokanal idei tervét, mivel abban ez a tetemes összeg nem szerepelt kiadásként. A két fél, azaz Tomislav Jović és a Vodokanal egyébként 2017 májusában abban állapodtak meg, hogy a munkavállaló a munkáltatótól 1.260.960 dináros kártérítést kap a 2013. december 17-óta, azaz a felmondása óta elmaradt jövedelemkiesés miatt. A jogerős ítélet után a férfi felmondását április 7-én hatályon kívül helyezték és újra felvehette a munkát. A felperest egyébként kamat címén további 286.745 dinár késedelmi kamat is megilleti.

A Vodokanalnak is voltak követelései a felperessel szemben, a vállalat tőle az elbocsátásakor kifizetett csaknem 462 ezer dináros végkielégítés összegét és az erre kalkulált 223 ezer dinárt meghaladó kamatot kéri vissza. A felek a megállapodás szerint kiegyenlítik tartozásaikat azzal, hogy a Vodokanal a munkavállalónak kifizet 862 ezer dinárt, ezen felül pedig csaknem 784 ezer dináros szociális biztosítást és 175 ezer dináros perköltséget is befizet – mindez összesen 1.821.398 dinár váratlan kiadással terhelte meg a közvállalat kasszáját.

Zoran Grbić igazgató a községi képviselő-testület ülésén elmondta: a bírósági eljárás még az előző vállalatvezetés idején indult a Vodokanal ellen, de az ítéletnek és a megállapodásnak most kell eleget tenni.

„A közpénz átlátható útja: Transparentni put javnog novca” elnevezésű projektumot támogatja a Szerb Köztársaság Művelődési és Tájékoztatási Minisztériuma

Projekat „A közpénz átlátható útja: Transparentni put javnog novca” finansira Ministarstvo kulture i informisanja

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here