Mlada pijanistkinja Zita Seke, učenica Muzičke škole „Petar Konjović“, jedina je takmičarka koja je na šestom međunarodnom takmičenju u Bačkoj Topoli osvojila maksimalnih sto bodova. Učenica drugog razreda klavira u klasi profesorke Đijante Lovaš osvojila je prvo mesto na nadmetanju „Muzički trenuci“, dok su i ostali takmičari iz Bečeja postigli izvanredne rezultate na tom, ali i drugim nadmetanjima širom zemlje.

I dok se rukodovstvo škole uveliko priprema za treći međunarodni festival Fantast, zakazan za period od 11. do 18. maja u istoimenom dvorcu nedaleko od Bečeja, đaci na takmičenjima postižu najbolje rezultate.

U Bačkoj Topoli su odlično prikazala i Fiona Lovaš, učenica pripremnog razreda, klasa Đijante Lovaš, uzevši prvu nagradu. Pored Fione, prvo mesto uzela je i Mateja Stražmešterov, prvi razred, takođe klasa profesorke Lovaš. Još jednu prvu nagradu na međunarodnom takmičenju klavira uzeo je Fedor Jovanović, učenik prvog razreda u klasi profesorke Ana Eraković. Na devetom međunarodnom takmičenu gudača „Kad cvrčci cvrče“ u Bačkoj Topoli, Egon Karolji, učenik drugog razreda violine u klasi profesora Čabe Boldižara osvojio je prvu nagradu. Na festivalu Vojvođanske tambure u Somboru Mileni Stajić koja pohađa drugi razred u klasi profesorke Dušice Ševo pripala je prva nagrada, dok je isti uspeh postigao i kamerni sastav „TNT“ koji čine: Tamara Gladić i Todor Tucakov, tambura i Nađa Grozdanović, klavir.

foto: Arhiva

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име