Alice in WonderBand - Željko Sinobad BELEF
Alice in WonderBand - Željko Sinobad BELEF

Na repertoaru Gradskog pozorišta Bečej predstojećeg vikenda je raznovrsni muzički program.

Prvo će publika u petak 7. decembra od 20 sati moći da prisustvuje izvođenju  koncerta i predstava Da i Re – Telo kao instrument, koju u Bečej donosi trupa Alice in WonderBand. Ulaznica je 200 dinara.

Predstava prikazuje muško – ženski odnos u svim njegovim nijansama: muškarac i žena kao predmeti međusobne pažnje, partneri u igri, druženju, kao brat i sestra ili partneri u ljubavnom odnosu.

Trupa Alice in WonderBand je orkestar koji pleše. Služi se glasom i tehnikom telesnih perkusija, u kojoj je telo ritmički instrument. Alice in WonderBand je životni projekat dvoje umetnika, Ane Vrbaški i Marka Dinjaškog, svojevrsna umetnička laboratorija koja traje od 1998. godine. Žive na obodu Nacionalnog parka Fruška Gora i stvaraju umetnost u skladu sa prirodom. Ovo dvoje izvođača su partneri već 21 godinu, na sceni, kao i u životu, što donosi novu dimenziju njihovom prisustvu i odnosu u predstavi.

U svom izrazu umetnici kombinuju pozorišni jezik sa fizičkim teatrom, plesom, cirkusom. Njihove nastupe režira glumica Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, Višnja Obradovic. Kostime kreira LUTKART, a stajling Beastic studio iz Novog Sada.

Ljubitelji tvrđeg zvuka imaju priliku da u subotu 8. decembra u Pozorišnom klubu poslušaju bendove Overdrive i  Pestarzt.

„Posle povratničke turneje prošle godine u okviru koje su nas posetili, naši banatski prijatelji su snimili novi singl i krenuli u promociju istog. Na putu do zemlje Dembelije, prva stanica će im biti u Bečeju”, kaže se u najavi koncerta benda Overdrive.

Publici će se te večeri predstaviti i bend Pestarzt. Reč je o hardcore crust bendu iz Sombora, koji uglavnom svoj koncertni život vodi širom Evrope, a evo po prvi put u nasem selu. Vredi slušati i osetiti energiju.

Početak je u 21 sat, a ulaznica je najmanje 250 dinara.

Muzički vikend u pozorištu zatvara Bečejsko udruženje svirača (BEUS).

Koncert je u nedelju, od 19 sati, a ulaznica košta 200 dinara.

Gradski orketar BEUS je osnovan sa ciljem da očuva i dalje neguje muzičku kulturu i tradiciju Bačke, Vojvodine i Srbije. Orkestar je osnovan u maju 2018. Okupio je muzičare iz raznih žanrova, od tamburaške, narodne, srtarogradske, do evrergrin, zabavne i pop muzike. Orkestar broji trenutno 35 članova koji deluju u sekcijama – pevačka grupa i tamburaški, narodni, evergrin i pop
orkestar. Umetnički rukovodilac Gradskog orkestra „BEUS“ je Miroslav Silaški.

Ulaznice se mogu rezervisati na broj telefona 063/771-70-64.

Delimo karte

Gradsko pozorište Bečej i redakcija portala MojBečej.rs dele tri puta po dve karte za koncerta i predstava Da i Re – Telo kao instrument. Potrebno je da pošaljete imejl na adresu redakcija@mojbecej.rs sa naznakom Karte za Da i Re. Dobitnike ćemo obavestiti do sutra (petak) do podneva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име