Bečejski orkestri zabavne muzike i pojedinci koji su obeležili period dug i pet decenija, priredili su u subotu veče (30. mart) koncert za pamćenje.

Sastavi zabavne muzike, okupivši se po četvrti putu najvećoj potiskoj opštini, popularno zvani „retrospektivci“, svirali su i pevali tri sata u prepunoj sali Gradskog pozorišta Bečej.

<hr id=“system-readmore“ />

Na daskama bečejske ustanove kulture smenjivali su se muzičari, stariji, ali i mlađi, njih više od 40. sastavi ABC, Elektroni, Spektar, Sigma, Kantri bend, Zora, Specijalno izdanje, Fingerbeng, Tanja i prijatelji, muzicirali su za neka prošla, ali i buduća vremena, s tim da je ovog puta koncert imao i humanitarni karakter. Naime, te večeri su se prikupljali i sredstva za bečejsku Muzičku školu „Petar Konjović“, koja narednog meseca organizuje veliko međunarodno nadmetanje „Fantast 2013“. Ljubitelji dobre muzike, za kupovinu klavira koji bi muzička škola trebalo da kupio uoči takmičenja, dodali su tako 31.000 dinara.

Učesnici i publika izrazili su želju da se ovakvo muzičko putovanje upriliči ponovo, po peti put, ali valjalo bi, što je skorije moguće.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име