Mileševo je naujedaljenija mesna zajednica od naseljenog mesta Bečej koje je i centar ove najveće potiske opštine. Žitelje sela Drljan, koje pored Mileševa čini istoimenu mesnu zajednicu, obradovalo je nedavno postavljanje usporivača brzine, ležećih policajaca, u frekvetnoj ulici u tom mestu.

Međutim, na zehtev, pa i zadovoljstvo poljoprivrednika realizovana je i investicija u mileševskom ataru, koja je i podigla nivo bezbednosti svih učesnika u saobraćaju u tom delu. Četiri otresišta i tri atarska mosta postavljena su proletos, a kako nam je sekretar mesne zajednice Žarko Vignjević rekao, izvođač radova svojom je teškom mehanizacijom utabao i smeće nadivljoj deponiji.

Iako se ulaže u atar, sliku na samom ulasku u Mileševo dugi niz kvari divlja deponija, čiji se obim iz godine u godinu povećava. No, osim što nije prijatna za oko, prolaznici mogu da se uvere i u jačinu neprijatnog mirisa koje odatle širi, a sve to može da ugrozi zdravlje žitelja. Nije divlja deponija jedina koja zadaje muke žiteljima mesne zajednice Mileševo, budući da kamioni lokalnog preduzeća zaduženog za odvoženje smeća to rade jednom u dve sedmice.

I pored toga sela deluje uredno, ulice i travnjaci se vidno redovno održavaju, kao i javne površine. Zasluga je to pojedinaca, ali i mesne zajednice, kao i saradnje sa JP „Komunalac“, pa je i problem uređenja grobalja u Drljanu i Mileševu rešen. Korišćenje tezgi na pijaci pomenuto javno preduzeće otkako je preuzelo, ne naplaćuje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име