Izgradnja atmosferske kanalizacije u novobečejskoj ulici Hajduk Veljka počela je ovih dana. Projekat podrazumeva postavljanje kanaleta i nivelaciju kolskih prolaza, a osim ove ulice radiće se i u ulici Milorada Popova, objašnjava Branko Svilengaćin, predsednik MZ Novi Bečej.

– Prošle godine smo u okviru naših aktivnosti napravili projekat izrade atmosferske kanalizacije aračkog i šušanjskog sliva dužine 20 kilomeatar čija je ukupna projektna vrednost bila oko 54 miliona dinara. Tada smo predvideli i izradu upravo ovakve kanalizacije, raspisali javnu nabavku i firma „Eko gradnja“ je dala najnižu ponudu. Predviđena vrednost radova je bila oko milion i 200 hiljada dinara, a najniža ponuda, koju je dala pomenuta firma, bila je oko 960.000 dinara za izradu 325 metara atmosferske kanalizacije, kazao je Svilengaćin.

Izgradnja atmosferske kanalizacije je izuzetno važna stvar za standard ljudi koji žive u ovim ulicama, smatra predsednik saveta, jer se voda više neće zadržavati u kanalima i najavljuje da je rok završetka radova tri nedelje.

Mesna zajednica Novi Bečej je u proteklom periodu završila nasipanje ulica i prolaza u Novom Selu i Vranjevu lomljenim crepom, kao i postavljanje ulične rasvete na ulazu u Užićku ulicu. Završeno je i uređenje sportskog terena na Miloševačkom putu, postavljanjem zaštitnih mreža. Od budućih radova, Svilengaćin najavljuje realizaciju projekta sanacije puteva.

-Radićemo u Vranjevu, jer tamo dugo ništa nije rađeno, a putevi su zbog pretežno poljoprivrednog stanovništva u prilično lošem stanju. Radiće se četiri raskrsnice. Nakon toga, građani će, nadam se, već sledeće nedelje videti početak uređenja Gimnazijske ulice. Za to smo već potpisali sve ugovore i čekamo da se završi realizacija tog dela. Tu ćemo postavljati ulični mobilijar, zaključuje Svilengaćin.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име