Još jedan vandalski čin tokom vikenda u Goranskom parku u Bečeju. Na udaru je ponovo bila nedavno postavljena javna rasveta.

Podsetimo na to da je sredinom juna postavljeno 29 stubova sa LED svetiljkama, kao i da su tokom radova, zbog izgrednika, stradala dva stuba, a nedugo posle postavljanja rasvete još jedan.

Tom broju danas, nažalost, dodajemo još jedan, koji je porušen u noći između subote i nedelje (25. i 26. jun).

Postavljanje javne rasvete u Goranskom parku, prvi put od osnivanja parka starog pola veka, koštalo je 5.300.000 dinara. Deo novca, oko 4.000.000 dinara je obezbeđen iz budžeta opštine Bečej, dok je preostali deo finansirao pokrajinski sekretarijat za energetiku.

Materijalna šteta zbog prethodna dva vandalska čina procenjena je na oko 300.000 dinara, dok će ovaj poslednji zasigurno povećati iznos.

Prema rečima Gorana Matića, direktora Direkcije za izgradnju Bečej, kako bi se ovakvi slučajevi sprečili, neophodno je da se postavi video nadzor ili da park bude fizički obezbeđen.

1 KOMENTAR

  1. Kakvi su vodje, takva je i omladina. Pre skoro 10 godina smo dali predlog opstini (i svake godine ponavljamo), da omladina nem gde da ide, i ostaje kafana, restorani i posle toga vandalizam. Trebalo bi vec davno oziveti „Narodnu Tehniku“, klubove od sitnih para finsasirati i omladinu maksimalno ukljuciti u rad. To su: radio klub (nema para ni za struju), aero klub (postoji na papiru, ali nema para ni za struju), astronomski klub, foto klub, klub inovatora i pronalazaca ( zivi iz sopstvenog dzepa) itd. Danasnji politicari pojma nemaju sta je „Narodna Tehnika“. Inace kako-tako ali Narodna Tehnika postoji u Novom Sadu, u Senti, u Kanjizi u Backoj Topoli, kako znam, ali u Beceju vlada samo vandalizam i jos se cudimo. Ja se ne cudim…Drugovi politicari, tema za „napredno“ razmisljanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име