Završni koncert učenika i nastavnika Osnovne muzičke škole „Petar Konjović“ u Bečeju je junska tradicija kojoj se zavidan broj sugrađana istinski raduje.

To je potvrdila ispunjena sala Gradskog pozorišta iz koje su, to se mora apostrofirati, svi zadovoljni onim što su čuli otišli kućama. To se i očekivalo, jer su priliku da pokažu šta su naučili dobili oni koji su se dokazali na muzičkim takmičenjima u zemlji i inostranstvu.

Od ukupno 270 učenika, 63 učenika je učestvovalo na 13 muzičkih takmičenja i osvojilo 36 prvih, 18 drugi, 8 trećih nagrada i jednu pohvalu. Bili smo organizatori Petog međunarodnog muzičkog takmičenja „Fantast 2016.“, koje je ove godine okupilo rekordan broj takmičara 487 iz 60 gradova regiona. Osvojili smo i niz nagrada, a ističemo klavirski duo „TOFI“ u sastavu Fiona Lovaš i Antonio Konc, iz klase nastavnice Đijante Lovaš, koji su osvojili laureat, kao i nešto ranije na tradicionalnom takmičenju „Mali virtuoz“ beogradske Muzičke škole „Petar Konjović“. Dodala bih da je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje našu školu ocenio najvišom ocenom, kao i to da je ove školske godine 37 učenika završilo muzičko obrazovanje u našoj školi, a 60 novih je upisalo, saznali smo od direktorke bečejske Muzičke škole „Petar Konjović“ Tamare Krajtmar.

Iz muzičke škole u ovoj nagradama bogatoj nastavnoj godini ističu klavirski duo „TOFI“ u sastavu Fiona Lovaš i Antonio Konc, iz klase nastavnice Đijante Lovaš, koji su osvojili laureat na Fantastu 2016, kao i nešto ranije na tradicionalnom takmičenju „Mali virtuoz“ beogradske Muzičke škole „Petar Konjović“.

Podsetićemo na to da je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje bečejsku muzičku školu ocenio najvišom ocenom. Ove školske godine 37 učenika završilo muzičko obrazovanje, a 60 novih će od naredne godine početi da uči muziciranje na nekom od odabranih instrumenata. Rezultati koje đaci ove škole godinama ostvaruju, uz pomoć nastavnika, naravno, kao i mnogobrojne i atraktivne muzičke priredbe sigurno su doprinele brojnosti novoupisanih u muzičku školu.

Kada je atraktivni program u pitanju, sve je počelo pevanjem dva horića, pripremne grupe i prvog razreda. Posetioci su potom imali priliku da čuju osam solo izvođača na pet instrumenata koji se izučavaju u školi: Danijela Ranđelović je pokazala umešnost sa violinom, Ana Horvat je svirala na gitari, Amfilohija Bikar, Gala Jevtimijević i Anđela Molnar su se predstavile kao pijanistkinje, Tamara Gladić i Milena Stajić su svirale na tamburici, a Aleksa Antonić na harmonici. Dalje su nastupili već pomenuti klavirski duo „TOFI“, dva kamerna sastava gudača, i trio harmonika, a sve je završeno nastupom tamburaškog  orkestara, koji je izveo muziku iz serije „Otpisani“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име