Nagrade za „Tanderbal“, problemi sa naplatom boravišne takse

0
296

Festival na Tisi Tanderbal dobio je nagradu Najuspešnija nova manifestacija na susretima organizatora manifestacija na Zlatiboru početkom meseca.

To je pored prošlegodišnje nagrade na Novosadskom sajmu turizma, još jedno priznanje za manifestaciju koja će ove godine po drugi put biti održana od 3. do 5. avgusta i na kojoj će nastupiti, između ostalih, muzički sastavi Galija, Kerber, Balkanika, bečejski bend Sigme i Džoker iz Mađarske. Budžet Tanderbala, što se opštinskog dela tiče, ove godine iznosi 4,4 miliona dinara.

Turistička organizacija opštine Bečej planira da sa susednom opštinom Novi Bečej pripremi zajedničke turističke ponude, što će, prema očekivanjima, dobro doći i jednima i drugima.

Iako su u lokalnoj samoupravi zadovoljni turističkom ponudom i punim kapacitetima u smeštajima, ocena je da mnogi ugostitelji nisu revnosni u plaćanju boravišne takse i da je godišnji manjak u opštinskom budžetu s tim u vezi oko 300.000 dinara.

Opština bi uskoro, prema rečima člana Opštinskog veća Miomira Jelenića, trebalo da dobije turističkog inspektora koji će biti nadležan za tri opštine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.