Gosti u studiju portala MojBečej.rs bili su Dragiša Slavić i Dejan Petković, autori monografije „Ravnica će ga pamtiti. Isidor Hadnađev“ posvećenoj životu i delu Isidora Hadnađeva, osnivača muzičke škole u Bečeju.

Pored toga, Isidor Hadnađev je bio vođa nekoliko horova i vokalno – instrumentalnih sastava. Uz to, komponovao je i aranžirao velik broj narodnih pesama, igara i spletova.

Iza šest decenije duge profesionalne muzičke karijere ostao je obiman korpus melografskih zapisa, aranžmana i kompozicija, napisao je u uvodnom delu koautor monografije Dejan Petković, etnomuzikolog i nastavnik tambure u Muzičkoj školi „Petar Konjović“ u Bečeju.

O životu i umetničkom radu Isidora Hadnađeva nije napisana ni jedan ozbiljna studija. Istoričar Dragiša Slavić iz Bečeja, navodi da se prvi put sa radom Isidora Hadnađeva susreo tek pre nekoliko godina.

-Draž ove knjige je što ima elemente forme intimnog porodičnog dnevnika, napisao je recenzent ove publikacije Dušan Mihalek. On je dodao – Osim ozbiljnih muzikoloških radova, kroz redove knjige protkane su uspomene članova porodice, prijatelja, saradnika i saboraca. Time se dobija ne samo portret Isidora Hadnađeva, nego i panorama epohe u kojoj je radio na dobrodit kulture u sredini u kojoj je živeo.

Emisiju pogledajte u ponedeljak na portalu MojBečej.rs.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име