Ulepšajmo naš grad, krenimo od naše bašte i balkona, poručuju organizatori takmičenja za najlepšu baštu opštine Bečej, čije se finale bliži. Ohrabreni prošlogodišnjim uspehom nadmetanja, organizatori Udruženje građana EkoBečej, cvećara Ikebana i Oldtajmer klub Bečej-Novi Bečej, nisu se libili da i ove godine organizuju interesantno nadmetanje.

Preporuka je da se od brzog tempa života, mnoštvo svakodnevnih obaveza, pobegne u prirodu, ako ništa drugo, zamena za to može biti održavanja vrta. Opušta nerve i tu se može dati mašti na volju. Kamera portala MojBečej bila je pratnja komisije koja je obišla neke od učesnike nadmetanja. Porodica Segedinski ulaže napore i kreativnost kako bi njihovo dvorište u Zmaj Jovinoj bilo što prijatnije za boravak, a o estetici ne treba mnogo pričati, slika govori više od reči.

Gajenje cveća i uređivanje dvorišta porodične kuće opušta i razvija kreativnost. Bečejcima dobro poznat učitelj Đoka, Đorđe Segedinski, pomaže svojoj supruzi u održavanju dvorišta. Rezbarenje držača za cveće, kao i fontana na koju je naročito ponosan, glavni je njegov doprinos. Posetili smo i dvorište trinaestogodišnjeg Dragana Tucakova, gde nas je dočekala prava mala oaza, uređena po želji i ukusu ovog dečaka koji poseduje atraktivnu zbirku kaktusa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име