Skupština opštine Bečej je na minuloj 47. sednici usvojila Rešenje o pokretanju postupka za pribavljanje nepokretnosti upisane u listu nepokretnosti broj 495 KO Bačko Petrovo Selo. Drugim rečima, odbornici lokalnog parlamenta podržali su inicijativu da opština Bečej kupi nepokretnost koja je značajna za izgradnju preko potrebne sportske sale,  kako za učenike i nastavnike OŠ „Šamu Mihalj“, tako i za sportske klubove.  Svi oni koriste neadekvatnu i higijenski neadekvatnu fiskulturnu salu, staru više od 50 godina.

-Želela bih da naglasim da je Osnovna škola „Šamu Mihalj“ u Bačkom Petrovom Selu jedina vaspitno – obrazovna ustanova na teritoriji opštine Bečej u kojoj se ne smanjuje broj učenika. Momentalno ima 550 učenika u 28 odeljenja i po veličini je druga u opštini Bečej, kazala je za skupštinskom govornicom uoči usvajanja predloga rešenja zamenica predsednika opštine Eržebet Kinka.

Postojeća fiskulturna sala je veličine 220 metara kvadratnih, a u svom sastavu ima dve male svlačionice. Taj prostor, ističe Kinka, nije dovoljan. Pored toga, ne postoji sanitarni čvor, odnosno nema toaleta, tuševa, umivaonika.

Salu koriste tamošnji sportski klubovi, poput odbojkaškog, rukometni, fudbalskog, karate kluba, i drugi koji su od velikog značaja za sport u najvećem potiskom selu.

-Svaki razvoj koji donosi poboljašanje uslova i kvaliteta života jeste radost za sve nas, navela je zamenica predsednika opštine Bečej.

Novac za kupovinu nepokretnosti pored petrovoselske škole, reč je o cifri od 2.500.000 dinara, planiran je u budžetu opštine.

-Ovo je jedina mogućnost za dalje proširenje, jedina nepokretnost koja se naslanja na dvorište i objekat škole, a ukoliko ovu nepokretnost ne obezbedimo nećemo moći da krenemo u rešavanje pitanja izgradnje sportske sale u Bačkom Petrovom Selu, dodao je predsednik opštine Bečej Vuk Radojević.

Dodajmo i to da prema popisu iz 2011. godine Bačko Petrovo Selo ima 6.350 stanovnika. Ovo naselje i danas spada među najveća naselja u Srbiji koja sadrže u svom nazivu reč selo.

Foto: Osnovna škola u Bačkom Petrovom Selu

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име