Ninoslav Trajković je i nakon trećeg putovanja „jugom“ po svetu ispunio obećanje dato svojim pratiocima. Na avantura do Australije u starom automobilu stavljena je tačka predajom 10 tableta Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Bratstvo“.

Kompanije „Piksel“ i „Lenovo“ uz pomoć drugih ljudi koje je Trajković kontaktirao pomogle su da donacija školi bude i veća od planiranog.

Mladi Bečejac ne planira da stane u svojim ekspedicijama. Prvo ga čeka proputovanje Srbijom, a posle i jednim od dva američka kontinenta.

Školi „Bratstvo“ koju pohađaju učenici sa smetnjama u razvoju donacije  jesu retkost, te su učenici i nastavnici naročito srećni kada im neko ukaže gest ovog tipa. Tableti će pomoći da đaci lakše savladaju gradivo, ali i za trenutke razonode.

Sa druge strane, iako su najavljivane rekonstrukcije i ulaganja u školu koju pohađaju učenici na dve adrese, od toga za sada nema ništa. Oronuli krov i ruinirani toaleti u kojima je boravak zbog nesnosnog mirisa nepodnošljiv, a sanitarije neadekvatne, u šta smo se uverili na licu mesta, samo su deo njihovih problema.

 

 

Projekat „Iz ugla građana“ sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име