Nedeljama se u Bačkom Gradištu prepričavaju utisci sa koncerta tamošnjeg KUD „Đeram“. O zapaženom nastupu i o drugim temama razgovarali smo sa umetničkim rukovodiocem Goranom Ćurčićem.

On nam je kazao da se, kako su se iz „Đerma“ i nadali, članstvo uvećalo. Realni, opipljivi efekti koncerta, sa sobom nose i nove obaveze koje bi u skorijoj budućnosti trebalo realizovati. Utisci sa putovanja u Bugarsku još su aktuelni, svi se rado sećaju druženja sa gostovanja, koje je, kako je Ćurčić rekao, bilo vatreno krštenje za društvo. I sledeće godine bi voleli da gostuju nekom od prijateljskih KUD-ova u inostranstvu.

Jedan od velikih problema sa kojima se „Đeram“ bori jesu i prostorije za vežbanje, one za nošnju, garderobu. Zahvaljujući dobroj saradnji sa OŠ „Svetozar Marković“ iz Bačkog Gradišta, članovi vežbaju u holu te ustanove.

Opšte je poznato da je i nošnja skupa, a bez nje, lepe, kvalitetne, nema ni dobrog nastupa, nema negovanja tradicije u pravom smislu.

Ipak, KUD „Đeram“ će uskoro obogatiti repertoar, na radost i članova i publike.

Publika koja je propustila koncert može već krajem ove radne sedmice da uživa u nastupu „Đerma“ na proslavi povodom dana OŠ „Svetozar Marković“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име